Ninaitwa Andrea

En blogg om när jag var i fält i Kenya.

Tillstånd!

Publicerad 2013-10-21 15:31:46 i Allmänt,

I fredags fick vi reda på att våra forskningstillstånd har kommit! Eftersom det har varit helg (långhelg, idag är det Kenyatta day) så ska vi till KMFRI i morgon och hämta dem, samt fixa lite material. Förhoppningsvis kan vi börja den här veckan! På onsdag ska vi till Kuruwitu och öva för att få kläm på allt, om allt år bra så kan vi starta på torsdag! 
 
 
//Andrea

Kommentarer

Postat av: Ull

Publicerad 2013-10-21 17:49:32

Vad skönt att ni äntligen fått tillstånden och kan komma i gång!

PPOMK

Postat av: Angelika

Publicerad 2013-10-21 19:54:35

Oki, nu har jag läst allt! :D så många härliga bilder och nu är jag jättenyfiken: vad är en transekt och hur gör du dem?? *känner sig lite dum* ^^;;

Och kan meddela att det bara blir kallare och kallare här så jag avundas er värmen lite ;)

*kram* <3

Svar: En transekt är i prinsip en linje du lägger ut , vi lägger ut den parallel mot stranden, och så kollar du vad som finns längs den. Vi kör med en 25 m lång, 4 m bred transekt och jag ska i princip skriva upp all epifauna (djur på botten) som jag ser när jag simmar längs med den! på så sätt får man liksom en överblick av vad platsen har för djurliv. På varje site (skyddat område, antingen marint reservat styrt av staten eller ett CBR som är community based) så har vi 6 sjögrästransekter och 6 koralltransekter och varje site är kopplad till ett fiskat område som ligger i närheten.
Andrea

Postat av: Mormor

Publicerad 2013-10-22 09:12:47

Måste du hinna räkna vartenda djur du ser, de simmar väl undan? Eller betyder epifauna att det faktiskt bara är fastsittande djur? Eller såna som sakta kryper... Hör koraller dit? Hur räknar man individer bland koraller?
PPOMK
Nyfiken mormor

Svar: Med epifauna menar jag djur som sitter på botten (sjöborrar, sjögurkor, sjöstjärnor, snäckor etc etc.). Korall räknar vi som habitatbyggande djur, samma sak med svampdjur och anemoner!
Andrea

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Andrea

Studerar marinbiologi, jobbar som guide och lärarvikarie.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela