Ninaitwa Andrea

En blogg om när jag var i fält i Kenya.

Mombasa

Publicerad 2013-10-04 15:50:00 i Allmänt,

Jag vet inte om ni har hört något om det i Sverige, men igår natt så sköts fyra män (en klarade sig) när det var påväg hem från en gudstjänst, och det har även varit lite riots inne i Mombasa town (en kyrka har bränts ner och en person har skjutits). Så det är lite oroligheter här just nu, vi har blivit rådda till att inte röra oss i stora folkmassor eller köpcentrum. Vi bor lite norr om Mombasa, alltså inte i centrala staden, så vi har inte märkt av demonstrationerna, men skottlossningen skedde ca en halv kilometer härifrån. Det vi gör nu är att vi följer nyheterna och håller oss i lägenheten, vi besökte Nakumatt när vi åkte tillbaka från mötet på KMFRI så vi har mat och vatten. Det är synd att det fortsätter vara oroligt, för både lokalbefolkningen och för vårt arbete. Allt blir mycket svårare när vi blir så begränsade.
 
Men, det ska alltså inte vara någon fara för oss, så var inte oroliga!
 
 

Kommentarer

Postat av: Ull

Publicerad 2013-10-04 16:46:14

Jag hade inte hört om oroligheterna. Bra att du berättar att det är lugnt där du är så att jag inte hann bli orolig!

Sköt om dig!
PPOMK

Postat av: Laszlo

Publicerad 2013-10-04 18:50:01

Helt rätt att hålla sig inomhus tills det blir lugnare. Har ni kontakt med någon från lokalbefolkningen som kan ge råd? Jag tänker på forskningskontakt eller på personal där ni bor.

Blir det långvarigt kan ni alltid studera ödlor och apor genom fönstret:-)

Ha det bra \\ Laszlo

Svar: Jo, vi har kontakt med de som arbetar på KMFRI, och de sa att vi ska undvika folkmassor, köpcentrum och mombasa town. Förhoppningsvis lugnar det ner sig lite! :)
Andrea

Postat av: Samuel

Publicerad 2013-10-05 15:43:49

Så ni kan inte röra er vid stranden nu?

Svar: Jo, det kan vi. Oroligheterna var i Mombasa town, men vi ska fortfarande inte röra oss på stranden när det är mörkt. :)
Andrea

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Andrea

Studerar marinbiologi, jobbar som guide och lärarvikarie.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela