Ninaitwa Andrea

En blogg om när jag var i fält i Kenya.

Mombasa marine park

Publicerad 2013-10-05 17:42:54 i Allmänt,

Idag satsade jag och Viktor på att plugga arter! Under förmiddagen satt vi och pluggade och efter lunch gick vi iväg till KWS kontor som ligger här i närheten för att få tillstånd till parken! Våra forskningstillstånd från KWS kan vi inte få förrän vårt tillstånd från NCST har kommit (allt annat pappersarbete är fixat), och det ska vara klart i slutet på nästa vecka. Så för att få komma in i parken var vi tvungna att betala inträde som turister ($15) och även transport ut till parken (3200 KSh, vi tror att vi blev lite lurade...). När vi kom till KWS möttes vi av en vakt med gevär som hjälpte oss att hitta rätt. De som vaktar parken är beväpnade för att kunna bevaka parken, men det känns ändå lite olustigt när alla går runt med vapen. Där mötte vi en kapten som sa att han kunde ta oss ut, vi fick välja mellan segelbåt och motorbåt, vi valde segelbåt. Dock så var det inte han som tog oss, utan det var två andra som gjorde det.
 
(http://www.flickr.com/photos/fingerz/2099423722/)
 
Snorklingen var underbar! Inte så jättebra sikt och färre arter än vad jag hade hoppats på, men det kändes skönt att få komma ut. Dock kunde vi inte vara ute så jättelänge tidvattnet var  på väg in så det blev för djupt. Ska bli spännande att se hur det kommer att gå med alla dessa transekter som vi ska göra! Jag hoppas vi har tillräckligt med tid...
 
Nu har det blivit mörkt och Viktor och jag har blivit tvungna att dra på oss heltäckande kläder, vi vill inte få malaria! Det är kanske det jobbigaste, när det är dag så måste man skydda sig mot solen och när det är kväll så måste man skydda sig mot myggen. Men det funkar, vi har börjat vänja oss.
 
I morgon ska vi nog övningssimma lite i poolen, kanske bada lite i havet. Men nu när det är helg så kommer alla från staden och spenderar sin lediga tid här (vi bor ju vid den allmänna stranden) så det är ganska fullt.
 
 
//Andrea
 

Kommentarer

Postat av: Ull

Publicerad 2013-10-05 19:33:15

Skönt att ni kunde komma ut och komma igång!

PPOMK

Postat av: Mormor

Publicerad 2013-10-06 09:54:56

Äntligen fick ni en försmak av det ni ska jobba med - vad såg du under havsytan, Andrea?
PPOMK
Mormor

Svar: Ganska mycket, men inte lika mycket som jag trodda. Lite sjöborrar, en sjöstjärna och lite annat! :) Och ganska mycket fisk!
Andrea

Postat av: Laszlo

Publicerad 2013-10-06 10:57:56

Tror att vakternas vapen motsvarar polisleg i Sverige. Men en AK4 "smäller högre" än en polislegitimation. Speciellt i Afrika.

\\ Laszlo

Svar: Jo precis, så är det. Det är väll vi som är ovana med att se vapen.
Andrea

Postat av: Samuel

Publicerad 2013-10-06 20:05:37

Jag hoppas att vi får en uppdatering på vad som hände under söndagen(idag), har inte kunnat få tag på dig via facebook! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Andrea

Studerar marinbiologi, jobbar som guide och lärarvikarie.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela