Ninaitwa Andrea

En blogg om när jag var i fält i Kenya.

Kisite

Publicerad 2013-10-21 15:12:00 i Allmänt,

I fredags så åkte vi söderut längs kusten till Kisite! Det tar ca 2-3 timmar att åka och eftersom vi ville hinna dit med tidvattnet och även undvika trafiken så gick vi upp vid fem. Vi åkte med Abdallah som vanligt (det blir bättre priser om vi åker med samma hela tiden, och vi vet också att han kör bra, har en bra bil och bälten till alla) och han berättade glatt att han alltid går upp halv fwm varje dag, så för honom var det inte tidigt! Vi plockade upp Masudi (han jobbar på KMFRI) och började åka.
Efter kanske en timme så fick vi punktering och fick stanna för att byta däck. "An adventure!" som Masudi sa. Efter lite om och men (vi hittade inte vevarmen till domkraften) så fortsatte vi resan. Väl framme så betalade vi inträde (20 dollar styck) till parken (ägs av KWS och vi har inte fått våra tillstånd än!) och hittade en kapten. I Kisite är priserna mycket högre än i Mombasa, för att hyra en båt under en dag så kostade det 10 000 KSh! Taxiresan ner kostade 8000KSh och det enda som var billigt var boendet (600KSh per person). Så det blev en dyr resa.
Båtresan ut till parken tog ungefär en timme och vi passade på att byta om och smörja in oss med solskydd. På bilden ser ni Masudi, han är alltid glad! Och kan mycket. 
 
När vi kom fram till parken så möttes vi av delfiner och en massa turister. Kisite är ganska känt och det märktes, ibland blev man omringad av badande, plaskande turister i flytvästar, så en del fisk blev skrämd. 
Viktor
 
 
 
 
D
Delfiner! De simmade ett tag runt oss och kollade noga vilka vi var, en liten kalv var väldigt nyfiken och simmade nära nära för att titta. En otrolig upplevelse och jag hoppas att vi kommer se fler när vi är där nere och gör våra insamlingar! Johan hade kameran och kom på först när de simmade bort att han kunde ta ett foto. Det blir lätt så när man är fokuserad på vad man upplever!
Här ser man lite delfiner och mitt huvud!
Det är väldigt vackert här i Kenya, inte bara under vattnet!
 
Eftersom det här inlägget blev så fullt med bilder så skriver jag ett nytt om boendet!
 
// Andrea
 
P.S. Grattis till vinsten pappa! Du får hälsa alla kyudo-människor från mig!

Kommentarer

Postat av: Laszlo

Publicerad 2013-10-21 17:52:15

Tack! Undrar bara hur du fick veta det? Roligt att läsa att ni är i gång och tål den lokala maten. Fantastiska bilder.

Svar: Jag kan ju vara inne på Facebook, och alla uppdaterade under hela tävlingen! Kul att se att det gick så bra för Seikyukai!
Andrea

Postat av: Ull

Publicerad 2013-10-21 17:55:13

Vilka häftiga bilder! Och kul med delfinerna!
PPOMK

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Andrea

Studerar marinbiologi, jobbar som guide och lärarvikarie.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela