Ninaitwa Andrea

En blogg om när jag var i fält i Kenya.

Dollar

Publicerad 2013-10-03 18:17:30 i Allmänt,

Så idag var planen att vi skulle handla (på nakummatt) och sedan snabbt ta ut lite dollar för att sedan åka till KMFRI (Kenya Marine and Fisheries Reasearch institute) för att betala en avgift för att jobba med dem och sedan en avgift till NCST (National Comission for Science, Technology and Innovation) för att få tillåtelse att forska. Och det skulle betalas i dollar. Så en stor del av eftermiddagen gick åt till att åka runt till lite banker och försöka hitta en som hade dollar (antingen växlade de inte eller så var dollarn slut). Tillslut hittade vi ett ställe som hade dollar, men de kunde inte ta ut direkt från ett visakort, utan vi var tvugna att ta ut 650 dollar var i kenyanska shilling. Alltså ca 60 000 KSh. Det kändes lite riskabelt att gå de tio metrarna från bankomaten till banken med en stor bunt pengar. Men det gick bra.
 
När vi åker runt gör vi det med taxi (det finns tuc-tucs och små minibussar), det är det säkraste alternativet eftersom de andra elternativen ofta råkar ut för olyckor. Vi fick kontakt med en taxichaufför som vi har nummret till, och han skjutsar runt oss och väntar även på oss om vi ska in och göra ett ärende.
 
När vi kom tillbaka till lägenheten (eller lägenheterna, vi har varsitt rum och ett gemensamt kök) så gick vi och snorklade innan det blev mörkt. Det blir mörkt redan innan kl sex, och då ska man inte vara ute. Nu lagar vi lite mat och ska förbereda oss inför vårt möte med vår lokala handledare imorgon!
 
Inte min bild, men bar runt på en liknande hög.
 
 
//Andrea

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Andrea

Studerar marinbiologi, jobbar som guide och lärarvikarie.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela