Ninaitwa Andrea

En blogg om när jag var i fält i Kenya.

Krångel

Publicerad 2013-11-24 11:35:21 i Allmänt,

Mina öron har börjar krångla igen, de kändes bra i fredags och vi gjorde då de sista transekterna i Mombasa marine park. I går så började vi med den fiskade siten och efter en stund i vattnet började öronen att göra ont. Jag kunde inte dyka ner och varje gång nytt vatten kom in i öronen så var det som att någon körde in en tops i örat och grävde runt. Vi gjorde klart de transekter vi hade påbörjat (fyra stycken) och när vi kom upp ur vattnet så åkte både jag och Viktor till Aga khan kliniken. Det visade sig att mina öron inte har förändrats sen jag sist var där och läkaren fixade tid hos en öronspecialist till mig på måndag. Så idag har varit en "vilodag", jag verkar ha fått någon förkylning och nyser och hostar (jag verkar alltid få en förkylning vid den här tiden på året, förra året tappade jag rösten). 
Så vi får se vad doktorn säger på måndag, men vår plan är att åka till Watamu på onsdag och sedan göra klart Mombasa innan vi åker till Wasini. Förhoppningsvis hinner vi med allt vi har planerat, men det börjar bli tight med tid. Jag köpte en simmössa igår som jag tänkte att jag skulle ha för att skydda öronen, tyvärr var den för liten och täckte inte öronen, så jag får köpa en ny. 
 
// Andrea

Kommentarer

Postat av: Ull

Publicerad 2013-11-24 12:39:05

Hoppas att det går att få ordning på dina öron! Och att förkylningen ger med sig. Bra att du ska till doktorn i morgon!

Det har alltid varit svårt att hitta badmössa till dig eftersom du har så tjockt hår... Det brukade bara säga "spräck" när du försökte få på en vanlig badmössa.

PPOMK

Postat av: Laszlo

Publicerad 2013-11-24 17:34:11

Jag berättade till en kollega på skolan som också dyker om dina öronproblem. Enligt honom är det vanligt för dykare. Han brukar dyka med en vanlig mössa för att hålla värmen runt öronen. Ser fånigt ut men det hjälper, åtminstone honom.

Hoppas det blir bättre / Laszlo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Andrea

Studerar marinbiologi, jobbar som guide och lärarvikarie.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela