Ninaitwa Andrea

En blogg om när jag var i fält i Kenya.

Badförbud

Publicerad 2013-11-15 10:16:23 i Allmänt,

Gick till doktorn idag, har fått infektion i båda öronen och har nu badförbud i ca fem dagar. Jag har fått örondroppar som jag ska ta morgon och kväll. Irriterande och frustrerande.
 
Blä.
 
//Andrea

Kommentarer

Postat av: Ull

Publicerad 2013-11-15 15:51:58

Gumman! Ja, det förstår jag att det är frustrerande! Badförbud ställer ju självklart till hela planeringen. Men huvudsaken är ju ändå att infektionen går över så att du inte får några komplikationer.

Du får försöka att hålla modet uppe ändå. Om du sköter om infektionen är du snart i gång igen!

PPOMK

Postat av: Mormor

Publicerad 2013-11-16 09:07:06

Sån otur! Det där vattnet du snorklar i är förstås inte så rent - när du är ok igen kanske du kan ha nån badmössa som täcker öronen? Så frustrerande att bara sitta där...Eländes. Men var försiktig och låt infektionen läka ut!
PPOMK
Mormor

Svar: Det är nog värmen kopplat med fuktigheten som gör att bakterier kan gro, vattnet är renare än många andra vattendrag som finns i Afrika. Det jobbiga med badmössa är att hitta en bra, här nere är det väldigt svårt att hitta bra dykgrejor (därför var vi tvungna att ta med allt från Sverige).
Andrea

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-11-16 13:16:44

Det var inte kul att höra. Kunde man inte bygga en låda med plexiglas botten? det kunde funka lika bra som att snorkla i grunt vatten.
/Laszlo

Svar: Det finns båtar här som har glasbotten, dock så fungerar det inte att använda dem i fältarbetet (eller, vi åker ut med dem men måste sedan hoppa i vattnet). Jag måste kunna dyka ner för att kika under koraller och för att kunna bedöma habitattypen så måste jag ibland känna på botten. Dock så hade det varit ganska praktiskt om vi hade kunnat jobba från båten...
Andrea

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Andrea

Studerar marinbiologi, jobbar som guide och lärarvikarie.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela